David Crosby viert vandaag zijn 81e verjaardag. Gefeliciteerd!  Hij maakte van 1965 tot 1968 deel uit van de folkrockgroep The Byrds en vormde daarna met Stephen Stills (van Buffalo Springfield) en Graham Nash (van The Hollies) de supergroep Crosby, Stills & Nash. Neil Young (ook van Buffalo Springfield) sloot zich bij hen aan toen ze op het Woodstock-festival optraden.

Met The Byrds scoordee hij in de sixties grote hits in de Veronica Top Veertig met nummers als ‘Mr. Tambourine Man’, ‘Turn Turn Turn’ en ‘Eight Miles High’. De groep Crosby, Stills & Nash ontstond aan het einde van de jaren zestig en stond bekend om de complexe zangharmonieën van de leden, hun tumultueuze onderlinge verstandhoudingen en hun politiek activisme. Voor velen golden zij als de verpersoonlijking van de hippiecultuur. Bekende nummers zijn ‘Teach your children’, ‘Woodstock’ en ‘Our house’.

David mag zijn donkere haren nu dan wel ingeruild hebben voor zilverwitte lokken, maar muziek maakt hij nog steeds. Hij deelde zijn indrukwekkende levensverhaal in de docu Remember My Name van producent Cameron Crowe (Pearl Jam Twenty, Almost Famous, Singles).  In 2021 verscheen Crosby`s laatste solo album ‘For free’.  In dat jaar gaf hij in een interview met Howard Stern aan dat de functie van zijn handen door tendinitis achteruit ging en zijn verwachting is, dat hij niet lang meer in staat zal zijn om gitaar te spelen.

 
Translate »
Share This