• Twitter
  • Facebook
Credits : Toglenn, Glenn_Francis, Wikipedia

David Crosby is op 81-jarige leeftijd overleden. De bekende Amerikaanse zanger maakte van 1965 tot 1968 deel uit van de beroemde folkrockgroep The Byrds en vormde daarna met Stephen Stills (van Buffalo Springfield) en Graham Nash (van The Hollies) de supergroep Crosby, Stills & Nash. Neil Young (ook van Buffalo Springfield) sloot zich bij hen aan toen ze op het Woodstock-festival optraden.

Met The Byrds scoordee hij in de sixties grote hits in de Veronica Top Veertig met nummers als ‘Mr. Tambourine Man’, ‘Turn Turn Turn’ en ‘Eight Miles High’. De groep Crosby, Stills & Nash ontstond aan het einde van de jaren zestig en stond bekend om de complexe zangharmonieën van de leden, hun tumultueuze onderlinge verstandhoudingen en hun politiek activisme. Voor velen golden zij als de verpersoonlijking van de hippiecultuur. Bekende nummers zijn ‘Teach your children’, ‘Woodstock’ en ‘Our house’. Het zijn songs, die nog steeds populair zijn en jaarlijks genoteerd staan in de TOP 2000 van Radio 2.  Crosby deelde zijn indrukwekkende levensverhaal in de docu Remember My Name van producent Cameron Crowe (Pearl Jam Twenty, Almost Famous, Singles).

Crosby was al geruime tijd ziek. Bij de Amerikaanse zanger werd ruim veertig jaar geleden diabetes vastgesteld.  “Hij is vredig heengegaan in het bijzijn van zijn vrouw en zoon. En hoewel hij niet meer onder ons is, zal zijn leven ons voor altijd inspireren”, citeert Variety. “We zullen hem ontzettend missen.” De familie van Crosby vraagt in diezelfde verklaring om privacy om het verlies te kunnen verwerken.

 
Translate »
Share This