Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we bij Hitzound stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 31 augustus 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘Private eyes’ van Hall & Oates.  Het nummer was geschreven door Daryl Hall, Sara Allen, Janna Allen en Warren Pash.

Daryl en John kwamen elkaar in 1967 tegen in Philadelphia tijdens een band competitie; ze bleken aan dezelfde universiteit te studeren en in dezelfde muziek geïnteresseerd. Hun samenwerking ging officieel drie jaar later van start nadat Oates terugkeerde van een langdurig verblijf in Europa. In 1972 werd hun eerste album ‘Whole Oates’ uitgebracht. Het succes kwam pas nadat ze in 1975 naar een andere platenmaatschappij overstapten.

De eerste hit in Nederland werd ’Rich Girl’ in 1977. In Nederland een bescheiden succes, maar in Amerika bereikte de single de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Ook ‘Kiss On My List’, ‘Maneater’ en ‘Out Of Touch’ bereikten in Amerika de toppositie. Net zoals deze Steunplaat, ‘Private eyes’. Het was de titelsong van hun album (1981), waar ook het nummer ‘I can`t go for that’ op te vinden was. Ook een Amerikaanse nummer 1 single, trouwens! In Nederland viel het commerciële succes tegen: ‘Private eyes’ bleef steken in de Tipparade. Een radiohit werd het hier dan weer wel.

In Nederland werd ‘Adult Education’ (1984) hun grootste hit. In 2014 werden Hall & Oates opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in 2014. Twee jaar later kreeg het duo een ster op de Hollywood Walk of Fame.

 
Translate »
Share This