• Twitter
  • Facebook
Foto: Matthew Becker, Wikipedia

Vandaag viert Daryl Hall zijn 76e verjaardag. Gefeliciteerd! Hij is vooral bekend als de mede-oprichter en zanger van Hall & Oates (samen met zanger John Oates) waarmee hij in de jaren 1970 en vroege jaren 1980 verschillende hits in de Nederlandse Top Veertig scoorde.  In Amerika waren dat er nog veel meer. . . Hall was van Duitse afkomst en is de zoon van een professioneel zanger en een zanglerares. Muziekis hem derhalve met de paplepel ingegeven! In zijn studententijd nam hij enkele singles op met de Temptones, een blue-eyed-soul-versie van groepen als The Temptations.

Hall & Oates kwamen elkaar in 1967 tegen in Philadelphia tijdens een bandwedstrijd; ze bleken aan dezelfde universiteit te studeren en in dezelfde muziek geïnteresseerd. Hun samenwerking ging officieel drie jaar later van start nadat Oates terugkeerde van een langdurig verblijf in Europa. In 1972 werd hun eerste album ‘Whole Oates’ uitgebracht. Het succes kwam pas nadat ze in 1975 naar een andere platenmaatschappij overstapten.

De eerste hit in Nederland werd ’Rich Girl’ in 1977. In Nederland een bescheiden succes, maar in Amerika bereikte de single de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Ook ‘Kiss On My List’, ‘Private Eyes’, ‘I Can`t Go For That’, ‘Maneater’ en ‘Out Of Touch’ bereikten in Amerika de toppositie. In Nederland werd ‘Adult Education’ hun grootste hit in de Nederlandse Top Veertig. In 2014 werden Hall & Oates opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame in 2014. Twee jaar later kreeg het duo een ster op de Hollywood Walk of Fame.  Hall heeft ook solowerk uitgebracht – zowel eigen materiaal als covers – en net als Oates schreef hij ook voor andere artiesten. In 2018 brachten Hall & Oates als laatste de single ‘Philly Forget Me Not’ (met Train) uit.

 
Translate »
Share This