• Twitter
  • Facebook
Credits: Rob Mieremet ,Anefo, Wikipedia

27 januari 1947 was de geboortedag van D.C. Lewis.  Tegen het einde van de jaren zestig begon de Arnhemse zanger met het schrijven van liedjes en vertaalde hij Duitse nummers naar het Nederlands. In 1969 werd hij gevraagd om deel te nemen aan het Nationale Songfestival. Hij brengt het nummer ‘Linda’, geschreven door Harry Sacksioni.  Hij won niet: die eer ging naar Lenny Kuhr met haar ‘Troubadour’.  Ze won uiteindelijke dat jaar ook het Eurovisie Songfestival, samen met een aantal andere landen. Hoewel D.C. Lewis de Nationale Finale van 1969 niet won, trok wel de aandacht van producer Hans van Hemert.  Hij wilde graag met hem een plaat opnemen.

Dat gebeurde, nadat het label Phonogram ondersteboven was van een demo, geschreven door Joop Stokkermans (muziek) & Gerrit den Braber (tekst). Met het uitgesproken religieuze nummer ‘Mijn Gebed’ wist hij in 1970 vier weken lang de Veronica Top Veertig aan te voeren. Het orgelspel op het nummer, dat in bijna elke editie van de Top 2000 is terug te vinden, was van de fameuze kerkorganist Feike Asma.

Eigenlijk was Ruud Eggenhuizen, zoals hij werkelijk heet, niet zo happig op zo`n christelijke release, maar het succes was zo groot, dat het label hem wist over te halen meer van dit soort nummers op te nemen, zoals ‘Mijn Testament’ (1970) en ‘Eva Magdalena’ (1971). In 1972 trok D.C. Lewis met een eigen show langs theaters in Nederland. Ook maakt D.C. Lewis geruime tijd deel uit van de Dance and Showband van José Marcello. De spierziekte fibromyalgie dwingt hem in de jaren tachtig helaas te stoppen. DC Lewis overleed in 2000 en werd slechts 53 jaar.

 
Translate »
Share This