Een Netflix sync kan er soms voor zorgen dat een voorheen relatief onbekende artiest doorbreekt. Dit zag je een paar jaar geleden met Lord Huron, toen hun track ‘The Night We Met’ gebruikt werd onder 13 Reasons Why. En nu is er weer zo’n succesverhaal. Dit keer met een Nederlandse act; CUT_.

Hun track ‘Out Of Touch’ werd gebruikt onder een prominente liefdesscène in de Netflix hitserie Élite. Sindsdien gaat het als een speer met CUT_. In heel Latijns-Amerika staat de track hoog in de Shazam charts. Maar ook in Canada, Verenigde Staten en ook in Frankrijk, Duitsland en Engeland is de track terug te vinden in de Shazam charts. De track piekte zelfs op #20 in de worldwide charts.

Maar ook op Facebook en op Youtube zijn de stats en reacties ongekend. De enorme interesse in de track heeft ook geresulteerd in een flinke groei qua streams. ‘Out of Touch’ staat ondertussen in verscheidene landen in de viral top 50 op Spotify en het album ‘A Small Group of Individuals’ van CUT_ is terug te vinden in de Apple Music charts. De magie van Netflix!

 

 

 
Translate »
Share This