• Twitter
  • Facebook
Credits: Elvert Barnes, Wikipedia

Vandaag viert Crystal Waters haar 61e verjaardag. Gefeliciteerd! De Amerikaanse brak in 1991 door met haar debuutsingle ‘Gypsy Woman’ (She’s homeless), dat in Nederland een nummer 1 hit werd. Voor die tijd werkte ze als medewerkster van de FBI in Washington. Samen met producers van the Basement Boys nam ze in het begin van de jaren negentig enkele demo’s op, waaronder ‘Gypsy Woman’. Dankzij het la la dee la da da-refrein werd het onverwacht een wereldhit.

Dat overviel haar producers nogal. Terwijl de zangeres op tournee was in Europa, stelden ze haastig haar album ‘Surprise’ samen uit het beperkte aantal demo’s dat de zangeres met hen had opgenomen. Begrijpelijk dat Waters niet blij was van het raffelwerk. Toch werd de opvolgende single ‘Makin’ Happy’ een bescheiden internationale hit.

In 1994 volgde de hit ‘100% Pure Love’ van het album ‘Storyteller’. De single werd Alarmschijf en bereikte in de Nederlandse Top Veertig de elfde plaats. In Amerika stond ‘100% pure love’ 42 weken in de Billboard Hot 100. In haar eigen land werd ‘Say… If You Feel Alright’ nog een top 40 hit, maar in nederland bleef verder succes uit. Toch zou Crystal succes smaken, dankzij verschillende clubhits. Zo bereikte in 2003 de single ‘My Time’ met Crystal de Britse Top 40. In 2007 scoorde ze met Alex Gaudino ook nog een hit met ‘Destination Calabria’.

 
Translate »
Share This