Op 22 november komt het nieuwe album ‘Everyday Life’ uit van Coldplay. Vandaag brengt de band na de alarmschijf en megahit ‘Orphans’ en ‘Arabesque’ de titelsong uit op single. Coldplay is terug en hoe! Het dubbelalbum zal in Jordanië in première gaan. Hoe? De Britse band zal alle nummers live spelen en het optreden zal met een livestream wereldwijd te volgen zijn.

“Deze twee uitzendingen zijn onze droom sinds we aan het album begonnen te werken”, aldus de mannen van Coldplay. “Het is een beetje onmogelijk en een beetje eng, zoals alle mooie dromen.” Jordanië is niet bij toeval gekozen. De historische en culturele betekenis zijn naast het natuurschoon een belangrijke reden. Daarnaast zijn op het album invloeden van het Midden Oosten te horen.

Het is voor het eerst dat Coldplay op gaat treden in Jordanië. Directeur Abed Al Razzaq Arabiyat van het Jordaanse toeristenbureau denkt vooral aan commerciële kansen: “Ik ben er zeker van dat deze samenwerking een positief effect heeft op de economie van Jordanië, als we media en Jordaniërs verwelkomen om Coldplay`s albumlancering bij te wonen”. Inweek 48 sleept Coldplay de Hitzound Smash binnen voor ‘Everyday Life’.

 

 

 
Translate »
Share This