Op 19 oktober1974 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Le premier pas ‘ van Claude-Michel Schönberg. Hij schreef het nummer voor zijn gelijknamige LP ‘Le premier pas’.  Hij begon zijn carrière als zanger, tekstschrijver en producent. Als artistiek directeur bij EMI was hij producer van artiesten als Gilbert Bécaud en Franck Pourcel. In 1973 schreef Claude Michel de muziek van zijn eerste musical “La Révolution Française”. Daarna volgden “Les Misérables” (1980, Engelse versie in 1985), “Miss Saigon” (1989), “Martin Guerre” (1995) en “The Pirate Queen” (2006).

Van zijn solo single ‘Le premer pas’ gingen er in Frankrijk alleen al een miljoen exemplaren over de toonbank. Het nummer werd geproduceerd door Franck Pourcel . Dat jaar schreef hij ook een Franse versie van de ABBA’s nummer ‘Waterloo’, dat werd opgenomen door de Zweedse groep.

In 2001 componeerde Schönberg zijn eerste ballet, Wuthering Heights, dat in september 2002 gecreëerd werd door het Northern Ballet Theatre. In 2003 huwde Claude-Michel Schönberg met de Britse ballerina Charlotte Talbot.  Je kunt wel stellen dat Claude Michel Schönberg is uitgegroeid tot een grote Franse zanger, componist van musicals en theaterproducent. ‘Le premier pas’ werd geen succes in de Nationale Hitparade. Met ‘Les enfants de mes enfants’ zou hij twee jaren later wel een hit weten te scoren in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This