• Twitter
  • Facebook
Credits: AgentsAfterAll, Men’s Health

Het heeft eventjes geduurd, maar na ruim een jaar komt Chef Special met een nieuwe single. Aankomende vrijdag, 3 juni,  verschijnt ‘Superman’.  De release volt op één van de succesvolste single die de band heeft gemaakt, ‘Afraid of the dark’.  Maar misschien was frontman Joshua Nolett, het afgelopen jaar vooral bang voor zichzelf. Tenminste: als je zo zijn interview leest in de nieuwe Men’s Health.

De zanger gebruikte de laatste tijd steeds meer drugs en voelde zich depressief. “Ik ben een tijd, een maand of tien, heel destructief geweest”, aldus Nolett.  De kersverse vader van Coco vertelt:  “Ik zorgde zó slecht voor mezelf. Er waren geen prikkels meer, alles viel weg – de hele festivalzomer, alle shows. Er was nog geen Coco. Ik dacht: waarom zou ik voor mezelf zorgen? Ik hoefde niet op het podium te staan. Ik hoefde mezelf niet te presenteren. Ik had nieuwe prikkels nodig. Die heb ik toen in de verkeerde dingen gezocht. Dingen die je normaal op een feestje doet – drank en drugs.”

Hij vervolgt: “Ik heb daar normaal een heel gezonde, recreatieve verhouding mee.  Maar ik ging het steeds vaker doen, dat sloop erin. Als het te stil wordt, dan ga ik de pijn voelen die eronder zit. Ik heb daar altijd met een boog omheen kunnen werken. Ik was altijd bezig met de band, relaties of vrouwen. Ik had altijd iets waarin ik mezelf kon verliezen als afleiding. De stilte was voor mij te confronterend, dus ging ik mezelf verdoven.”

Gelukkig loopt het goed af. “Ik ben heel blij dat er mensen om me heen waren die zeiden: je gaat te ver”, vertelt Joshua. “Dat is een van mijn weinige skills: het lukt me altijd een groep mensen om me heen te verzamelen die me omhoogtrekt en inspireert. Die mensen hebben me op dat moment ook geholpen, met m’n vriendinnetje, Caroline, voorop. Zij is echt mijn allergrootste rots. Ze heeft me door die lockdown heen getrokken. Én zij is de eerste die om kon gaan met mijn winterdepressie. Zij rende niet weg, probeerde me niet te fiksen. Ze was er gewoon. Ik wist: ik mag bij jou depressief zijn en jij neemt het niet persoonlijk. Ze is mijn rock. Ik ben haar zo, zo dankbaar.”

Chef Special staat op 4 juni in AFAS Live en treedt op tijdens Pink Pop.

 
Translate »
Share This