Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we bij Hitzound stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 7 december 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘Questionnaire’ van Chas Jankel.  Deze Britse muzikant was sinds eind jaren zeventig werkzaam als toetsenist, gitarist en songwriter bij Ian Dury & the Blockheads, waar hij onder andere met Dury het nummer ‘Sex and Drugs and Rock and Roll’.

Begin jaren tachtig begon Jankel een solo-carrière.  We kennen allemaal vast zijn ‘Ai no Corrida’ (1981), dat in Nederland struikelde in de Tipparade.  Maar met name de versie van Quincy Jones zou uitgroeien tot een internationaal succes. Later dat jaar verscheen ‘Questionnaire’, dat ook de Tipparade zou halen, maar niet de Nederlandse Top Veertig.  Internationaal viel zijn funky single ‘Glad To Know You’ van het album Chasanova (1981) in de smaak.

Na een solo-carrière in de Verenigde Staten tijdens de jaren negentig keerde Jankel terug bij The Blockheads en werkte hij met Dury samen op diens beide laatste albums ‘Mr. Love Pants’ (1998) en ‘Ten More Turnips From The Tip.’  Sinds de dood van Ian Dury in 2000 treedt Chas Jankel met zijn band verder op onder de naam Blockheads.

 
Translate »
Share This