• Twitter
  • Facebook

Credits: Valerie Macon, Getty Images

Volkomen onverwacht en veel te vroeg is Charlie Colin, de oprichter Amerikaanse rockband Train, overleden. Het nieuws is door zijn moeder bevestigd en naar buiten gebracht door de Amerikaanse showbizzsite TMZ. Ook zijn collega’s van Train hebben zijn onverwachte dood intussen bevestigd op X. “Zijn unieke basspel en prachtige gitaarwerk zorgden ervoor dat mensen ons opmerkten in San Francisco en daarbuiten”, klinkt het. “Je bent een legende, Charlie.”

De vrienden van de zanger waren zelf op vakantie en Colin zou tijdelijk op hun huis passen. Het waren zijn vrienden die hem zo’n 5 dagen geleden, toen ze terugkwamen van vakantie, dood aantroffen in de douche. Het is onduidelijk wanneer Charlie is uitgegleden en hoe zijn situatie was.

Charlie Colin was recent naar Brussel verhuisd omdat hij er een nieuwe baan had gevonden. Hij gaf er les in een conservatorium. Colin had de Amerikaanse rockband Train opgericht in 1994, waarbij hijzelf naast de rol van zanger ook die als bassist op zich nam.  Train scoorde grote internationale hits met ‘Hey, soul sister’ en ‘Drops of jupiter’. In 2002 sleepte de band zelfs 2 Grammy’s in de wacht. Een jaar later verliet Colin de band nadat hij enige tijd had geworsteld met verslavingen. Charlie Colin werd maar 58 jaar.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This