• Twitter
  • Facebook
Credits: Mariusz Kubik -Wikipedia

Op 19 december, maar dan in 1970, komt Charles Aznavour binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Yesterday When I Was Young’.  Aznavour schreef dit veel gecoverde nummer met schrijfpartner Herbert Kretzmer. Origineel bracht Aznavour het weemoedige chanson al in 1964 uit als ‘Hier encore’. Het nummer gaat over een man die terugkijkt op zijn leven; hij besteedde een groot deel van zijn jeugd aan zichzelf en nu hij ouder is, kan hij niets meer doen van wat hij gepland had. De tekst impliceert zijn naderend overlijden.

Zowel de Franse als de de Engelse versie waren zeer succesvol. ‘Yesterday when I was young’ behaalde de 3e plaats in de Veronica Top Veertig. In 2008 nam Aznavour zijn ‘Yesterday, When I Was Young’ opnieuw op, in duet met Elton John. Daarnaast zijn verschillende versies van het nummer gecoverd door onder meer Bing Crosby, Shirley Bassey, Dusty Springfield, Tom Jones, Andy Williams, Al Martino, Glen Campbell, Julio Iglesias, Johnny Mathis, Marc Almond, Patricia Kaas, Amanda Lear en Wolter Kroes.

In 2008 nam Rob de Nijs het lied op voor zijn album Chansons onder de titel ‘Eeuwig Jong’, in een vertaling van Jan Rot. In 2016 bracht Paul de Munnik op zijn album Nieuw een vertaling van het nummer uit getiteld ‘Gister Nog’.

 
Translate »
Share This