• Twitter
  • Facebook
Foto: Wikipedia

Op 25 januari 1975 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘The I love you song’ van Charles Aznavour. Hij schreef het nummer samen met Guy Bontempelli.  Het liedje stond op zijn succesvolle LP ‘A tapestry of dreams’. Op deze plaat stonden ook zijn klassiekers ‘Yesterday when I was young’ en ‘She’. In de jaren veertig van de vorige eeuw vormde hij samen met Pierre Roche een muzikaal duo en spoedig koos hij de podiumnaam Aznavour.

Zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Édith Piaf hem hoorde zingen en hem op tournee meenam door Frankrijk en Amerika. Daarna ging de reis naar Quebec, waar het grote succes hem wachtte: veertig weken lang mocht hij in enkele clubs spelen, met elf shows per week. Hij groeide uit tot één van Frankrijks grootste zangers en verkocht in zijn omvangrijke carrière meer dan 180 miljoen platen.

Hij scoorde in Nederland een aantal grote hits, waaronder ‘La Mamma’ , ‘Yesterday When I Was Young’, ‘The Old Fashioned Way’ en ‘She’. Met de Troetelschijf ‘The I love you song’ had Aznavour minder geluk; het liedje behaalde geen notering in de Nationale Hitparade.

 
Translate »
Share This