Er is een grote chaos in de organisatie van het Eurovisie Song Festival, dat dit jaar plaatsvindt in Kiev! De voltallige top van de Oekraïense organisatie van het Songfestival is opgestapt. Het gaat om 21 mensen die in één klap vertrokken wegens verschillen van inzicht. Ook twee belangrijke uitvoerende producenten zijn opgestapt. De EBU eist van Oekraïne vast te houden aan het organisatieschema in mei.

De twee halve finales vinden plaats op 9 en 11 mei (met de Nederlandse groep O’G3NE). Op 13 mei volgt de finale, waaraan 26 landen meedoen. De huidige problemen volgen op een reeks van incidenten. Lang was niet duidelijk waar het Song Festival gehouden zou worden. Driemaal werd de beslissing uitgesteld. Pas toen de EBU dreigde de organisatie over te dragen aan Rusland, koos Oekraïne eieren voor zijn geld. Ook de kaartverkoop loopt niet op rolletjes. Er zijn nog steeds geen tickets te koop, terwijl dat in december al verkrijgbaar had moeten zijn. Ook Duitsland en Spanje hebben zo hun problemen.

De Duitse zangeres Levina wordt beschuldigd van plagiaat. Haar PERFECT LIFE lijkt teveel op TITANIUM van Sia en David Guetta. In Spanje wordt onderzoek gedaan naar corruptie en vriendjespolitiek bij de nationale liedjesfinale. De erbarmelijk slechte bijdrage van Manel Navarro werd gekozen door de jury die de beslissende stem had nadat twee kandidaten evenveel stemmen kregen. Nu blijkt dat er vriendschappelijke en zakelijke banden bestonden tussen enkele juryleden, de zanger en zijn platenmaatschappij.

Intussen zijn van 10 landen de inzendingen bekend voor Kiev. Naast Duitsland en Spanje zie je hier de bijdrages van Albanië, Wit Rusland, Finland, Frankrijk, Georgië, Italië, Zwitserland en Groot Brittannië in vogelvlucht voorbij komen!

 

 
Translate »
Share This