• Twitter
  • Facebook
Foto: Wikipedia

Op 7 mei 1977 komt Champagne binnen in de Nationale Hitparade met ‘Oh me oh my goodbye’. Het nummer was geschreven door Wally Tax en Martin Duiser. De laatste tekende ook voor de productie. Wie zou hebben gedacht dat die oude hippie (Wally Tax) een nummer als deze uit zijn pen kon laten vloeien? Het lijkt wel een regelrechte compositie van ABBA`s Björn en Benny! ‘Oh me oh my goodbye’ was de tweede single van Paulette Bronkhorst, Trudie Huysdens, Jan Vredenburg en Bert van der Wiel.

 De groep ontstond uit een aantal toevalligheden. Trudy Schell en Bert van der Wiel kenden elkaar al vanuit de schoolbanken, kwamen elkaar tegen in het Rotterdamse muziekwereldje en besloten een duo te vormen.  Op ongeveer hetzelfde moment besloten Jan Vredenburg en Paulette Bronkhorst een punt te zetten achter hun werkzaamheden als drummer en zangeres van het orkest waarmee ze iedere dag optraden en hun geluk op een andere manier te beproeven. Zij werden bij elkaar gebracht door producer Martin Duiser.

De eerste single werd ‘Rock and roll star’, dat een flinke internationale hit werd.  Deze doorbraak dankte Champagne niet alleen aan Duiser, maar ook aan ex-Outsider-zanger Wally Tax. Zij leverden de tekst en muziek van de eerst single ‘Rock and Roll Star’, die niet alleen in Nederland een grote hit werd, maar ook in Europa én het behaalde zelfs ook de Amerikaanse Hot 100. Ook de opvolger “Oh me oh my goodbye” sloeg aan bij het publiek en de radio en werd een internationaal succes. In de Nationale Hitparade belandt Champagne met deze single op de 2e plaats. Het eerste album, simpelweg ‘Champagne’ getiteld, weet ook ruime verkoopcijfers te halen. Nog in datzelfde jaar werd de band bekroond met de Conamus Exportprijs.

 
Translate »
Share This