• Twitter
  • Facebook

In 1988, neemt Celine Dion namens Zwitserland deel aan het Eurovisie Songfestival.  Plaats van bestemming: Dublin, in Ierland. De dan 20-jarige zangeres uit Canada twijfelde vooraf toch wel toen ze vanuit Zwitserland werd gebeld of ze wilde meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Ze vroeg zich, of mensen wel zaten te wachten op een Canadese. Maar ze reist af naar Zwitserland! Eenmaal op het podium verdwijnen alle onzekerheden. Ze wint het Nationale Songfestival en vervolgens ook het Eurovisie Songfestival in Ierland. Ze trad als 9e land aan in een outfit van een wit jasje met een pluizig kort rokje. Met volle overtuiging zong ze ‘Ne partez pas sans moi’.

De puntentelling verliep bloedstollend. Celine ontving in totaal 137 punten, waaronder van drie landen het maximumaantal van 12 punten. Haar totale score was net één puntje meer dan de nummer twee, Scott Fitzgerald uit Engeland, met ‘Go’. De overwinning betekende de tweede Zwitserse zege op het Eurovisiesongfestival, nadat het land eerder al de editie van 1956 had gewonnen.  Het nummer was geen groot internationaal succes, alleen in de Franstalige landen. In Nederland bleef Celine steken in de Tipparade. Toch zal het Eurovisie Songfestival het begin zijn van een grote carrière voor Celine Dion.

Dragon FM en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. Dit mogen winnende acts zijn, maar ook acts die in de halve finale van het Songfestival bleven steken.

Zend jouw top 3 tot 30 april naar : airplay@hotmail.nl of plaats jouw top 3 op onze Facebook pagina, onder een dagelijks voorgestelde tip van het Eurovisie Songfestival. Je kunt ook bij Dragon FM ( www.dragonfm.nl ) stemmen op de website.  Je kunt 1x stemmen!

 
Translate »
Share This