• Twitter
  • Facebook
Credits: A&M Records, Wikipedia

In de Kluis van de Flops diepen we vandaag het nummer ‘Calling occupants of interplanetary craft’ op. Het nummer werd geschreven door Terry Draper en John Woloschuk. Terry was de drummer en één van de drie songwriters van Klaatu. Deze Canadese band bracht het nummer in 1976 voor het eerst uit en was een bescheiden succes. Het was te vinden op hun LP ‘3:47 EST’. John Woloschuk, ook bandlid van Klaatu en één van de songwriters van het nummer vertelde over ‘Calling occupants’:

“The idea for this track was suggested by an actual event that is described in The Flying Saucer Reader, a book by Jay David published in 1967. In March 1953 an organization known as the “International Flying Saucer Bureau” sent a bulletin to all its members urging them to participate in an experiment termed “World Contact Day” whereby, at a predetermined date and time, they would attempt to collectively send out a telepathic message to visitors from outer space. The message began with the words…”Calling occupants of interplanetary craft!”

In 1977 namen The Carpenters het nummer op met maar liefst 160 musici. Het stond op hun LP ‘Passage’. Karen en Richard Carpenter hadden met hun versie meer succes. Het nummer leidde tot een TV special The Carpenters . . . Special encounters’. Hun versie begon met een DJ op All Hit Radio, die een luisteraar opbelde om zijn verzoekje door te geven. Dat was schrikken want aan de telefoon hing een alien, een buitenaards wezen, die de Aarde observeerde en contact wilde maken met onze planeet. De stem van de DJ was van Tony Peluso, gitarist van The Carpenters.

De single van The Carpenters werd gebruikt door Radio Caroline om hun nachtuitzendingen te openen. ‘Calling occupants…’  belandde in de top tien van Engeland en behaalde in Ierland zelfs de eerste plaats. In Nederland haalde de single van The Carpenters de Tipparade niet eens.

 
Translate »
Share This