• Twitter
  • Facebook
Credits: Simon Wedege, Wikipedia

VandaagRadio en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. De lijst zal worden uitgezonden op zaterdag 6 mei op VandaagRadio met DJ Corné Wolfs en op Altijd HitRadio.

De Eurovisie Top 40 zal op 6 mei ook worden uitgezonden op Rivierenland Radio met DJ Rob de Vaan (14.00-17.00). Op Rivierenland Radio zullen Erik Beks, Dick Westerdijk en Kees Veerman voor flitsende songfestival bijlages zorgen tussen 12.00 en 14.00 en 17.00 en 23.00 uur.

Je kunt alleen stemmen op liedjes die zijn ingezonden naar het Songfestival, vanaf 1956 tot nu.  Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com of op de FB pagina van Hitzound, bij een Songfestival tip.

Ditmaal gaan we voor het Eurovisie Songfestival terug naar 1983. Het Eurovisiesongfestival vond plaats in München, West-Duitsland, dankzij de overwinning van Nicole een jaartje eerder met ‘Ein bisschen Frieden’. Voor Zweden werd Carola afgevaardigd met ‘Främling’. Ze was toen pas 16 jaar. Op 11-jarige leeftijd won ze in Zweden al een talentenjacht. In 1982 werd Carola aangeboden om mee te doen aan Melodifestivalen, de Zweedse preselectie voor het Eurovisiesongfestival, maar ze sloeg het aanbod af.

Met haar liedje wist ze veel indruk te maken. Ze eindigde uiteindelijk als 3e in de finale.  ‘Främling’ betekende dan ook de start van de carrière van Carola. Het nummer ging in Zweden 1 miljoen keer over de toonbank, wat een record in Zweden was. Voor Europa maakte ze een Engelstalige versie. Met ‘Love isn’t love’  scoorde ze in diverse Europese hitlijsten. Er verscheen ook een Nederlandstalige versie: ‘Je ogen hebben geen geheimen’.  Carola behaalde de 7e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This