• Twitter
  • Facebook

Credits: Liberty

Terug naar 16 mei, maar dan in 1970!  Op deze dag komt ‘Up around the bend’ van Creedence Clearwater Revival (CCR) binnen in de Veronica Top 40. Het nummer werd geschreven door zanger, gitarist en songwriter John Fogerty. CCR nam het nummer op in april  ‘70, kort voordat ze op tournee zouden gaan. Na deze tour, waarbij ze o.a. de Londense Royal Albert Hall aandeden, werkte de band verder aan hun vijfde album ‘Cosmo`s Factory’, waar deze singel op zou komen te staan.

De vele opnames en het strakke tourprogramma zette het leven van de bandleden onder grote druk. John Fogerty had intussen de touwtjes strak in handen genomen en nam soms maatregelen, die door de andere bandleden, Tom Fogerty ( gitaar), Stu Cook (bas) en Doug Clifford (drums) niet altijd werden gewaardeerd. Zo besloot John tijdens een tour door Nebraska, dat CCR geen toegiften meer zou spelen.

De sfeer vertroebelde meer en meer en leidde er toe, dat zijn broer Tom, na de opnames van het zesde album ‘Pendulum’, zou vertrekken. Dat werd eerst drie maanden stil gehouden. ‘Up around the bend’ werd na ‘Who’ll stop the rain’ de tweede nummer 1 hit voor Creedence Clearwater Revival in de Veronica Top 40. In Amerika behaalde de singel de 4e plaats in de Billboard Hot 100 en werd daar bekroond met platina.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This