Singer songwriter Bowe, die afgelopen zomer met zijn liedje ‘Tired of giving good things up’ op de playlist stond bij NPO Radio 2 en Radio Veronica, is terug met een nieuwe single. Vandaag gaat de video in première van ‘Beautiful People’, dat hij schreef met Niels Geusebroek.   De uptempo poprock track gaat over agressie tegen hulpverleners, iets waar Bowe zich regelmatig kwaad om kan maken. Toch is het een positieve track, wat vooral duidelijk wordt uit de zin “Got to give love back to the beautiful people”.

Bowe: “Ik schreef het liedje samen met Niels Geusebroek in Amsterdam, waar we ook direct een eerste demo opnamen. Met die demo ben ik thuis zelf verder aan de slag gegaan. Zo heb ik allerlei koortjes bedacht, gitaren ingespeeld, toetsen gespeeld. Uiteindelijk heb ik die lang niet allemaal gebruikt. De gitaren die je hoort in de coupletten zijn gespeeld door Niels, ik speel de riff in de refreinen.”

Aan de track werkt de Amerikaanse soul zangeres Sandra St. Victor mee. Samen met Niels verzorgt zij de backing vocalen.  De single is al bij onder andere NPO Radio 5 te horen en ook de eerste reacties bij Veronica en NPO Radio 2 zijn zeer positief. Bert Haandrikman noemt het een toptrack waar het enthousiasme vanaf spat!  De verse video bekijk je hier.

 
Translate »
Share This