Vandaag viert Gaynor Hopkins haar 69e verjaardag. Achter deze naam gaat Bonnie Tyler schuil. Haar vader was een mijnwerker; haar moeder, een operafan, deelde haar passie voor muziek met haar kinderen. Eind jaren zestig zingt Bonnie `s avonds in kroegen en café`s, maar in 1975 tekent ze haar eerste platencontract bij RCA. Haar eerste single ‘Lost In France’ wordt gelijk opgepikt door de radio, waar ze als de zingende huisvrouw wordt aangekondigd.

Bonnie`s eerste album, in 1977, had een bescheiden succes, maar toch genoeg om door Europa te toeren. Nét voor het album werd uitgebracht moest ze een knobbeltje op haar stembanden laten wegnemen. Tegen doktersadvies in sprak ze voor ze genezen was, hierdoor kreeg ze een schor geluid in haar keel. Bonnie dacht dat haar zangcarrière over was maar niets was minder waar…… Haar volgende single ‘It’s a Heartache’ , gezongen mét schorre stem, haalde de top 5 in Engeland, Europa en Amerika. Dat randje in haar stem werd haar handelsmerk.

In 1982 tekende ze een platencontract bij CBS Records en bracht ze het album ‘Faster Than the Speed of Night’ uit, met daarop ‘Total Eclipse of the Heart’, dat een grote hit werd in de Nederlandse Top Veertig. Producer van dit album was Jim Steinman, die eerder mega succes had met Meatloaf`s ‘Bat Out of Hell’. Zijn combinatie van rock en theatrale arrangementen zorgde voor internationaal succes. In veel landen kwam de single op #1. Ze won ook twee Grammy’s. In 2013 vertegenwoordigde Tyler haar land op het Eurovisiesongfestival in Malmö met het lied ‘Believe in me’. Met dat nummer reikte Tyler niet hoger dan nummer 19.

 
Translate »
Share This