• Twitter
  • Facebook

Credits: CBS

Terug naar 9 april, maar dan in 1983! Op deze dag kwam Bonnie Tyler met ‘Total Eclipse of the Heart’ binnen in de Nederlandse Top 40. Dit bombastische nummer werd geschreven door Jim Steinman. Deze veelzijdige songwriter en producer was ook verantwoordelijk voor Meatloaf`s album ‘Bad out of hell’.   Pikant genoeg deed Steinman destijds zichzelf concurrentie aan in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Want Bonnie Tyler hield vier weken ‘Making Love Out Of Nothing At All’ van de Amerikaanse top positie. Dit nummer werd gezongen door Air Supply en was geschreven door diezelfde Jim Steinman. Hij was o.a. ook verantwoordelijk voor het succes van Meat Loaf’s ‘I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That)’, the Sisters of Mercy’s ‘This Corrosion’, Barry Manilow’s ‘Read ‘Em and Weep’, Celine Dion’s ‘It’s All Coming Back to Me Now’ en Boyzone’s ‘No Matter What’.

Steinman had het nummer ‘Total Eclipse of the Heart’ in eerste instantie niet geschreven voor Bonnie. Hij bood het eerst aan Meat Loaf aan voor zijn ‘Midnight at the Lost and Found album. De platenmaatschappij van Meat Loaf weigerde Steinman echter voor het materiaal te betalen, dus vloog ‘Total eclipse of the heart’ aan de neus van Meat Loaf voorbij.

Bonnie had erg veel succes met het nummer. Niet alleen in Amerika stond ze bovenaan, maar ook behaalde ze de eerste plaats in o.a. Engeland, Ierland, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Nee, dan ons land! In Nederland bereikte deze classic niet meer dan een armzalige 24e plaats in de Nederlandse Top 40. Aan Frits Spits had het niet gelegen; hij maakte er een Steunplaat van. Pas jaren later groeide het besef in Nederland dat ‘Total eclipse of the heart’ van Bonnie Tyler een ware classic was.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This