• Twitter
  • Facebook

Credits: Dino Music

Vandaag openen we de Kluis van de Flops voor het mooie nummer ‘Emma, my dear’ van The Bolland Project met zang van Colin Blunstone. Het nummer, uitgebracht in 1992, stond op het conceptalbum ‘Darwin – The Evolution’ van The Bolland Project.  De schrijvers van de song waren Rob en Ferdi Bolland. De naam van de groep is een verwijzing naar The Alan Parsons Project die in de jaren 70 en 80 met gelijkaardige conceptalbums grote successen kende.

Vanaf hun singel ‘Spaceman’ legden de twee broers Bolland zich meer en meer toe op het componeren en produceren, dan op het zelf maken van muziek en het optreden. In 1985 hadden zij met het nummer ‘Rock me Amadeus’, gezongen door de Weense zanger Falco, een internationale hit. Het nummer bereikte de eerste plaats in zowel de Amerikaanse als Britse lijsten. In het begin van 1986 werd het door hen geschreven en geproduceerde ‘Jeanny’, eveneens door Falco, de hitlijsten ingezongen. Een jaar later produceerden ze de ook door hen geschreven hit ‘In the army now’ van Status Quo, die in Engeland de tweede plaats haalde. Vanaf 1985 wonnen Bolland & Bolland vijfmaal op rij de Conamus Exportprijs.

Aan het conceptalbum ‘Darwin – The Evolution’ werkten verschillende grote namen mee: naast Colin Bunstone (van The Zombies) waren dat Falco, Suzi Quatro, Ian Gillan (van Deep Purple), Peter Hofmann en Barclay James Harvest. De singel ‘Emma, My Dear’, die enkel een Tipparade notering behaalde, was een ode aan Emma Darwin (1808-1896), de echtgenote van de Britse evolutiebioloog Charles Darwin (1809-1882).

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This