Op 16 februari komt ‘The Letter’ binnen in de Veronica Top Veertig. Het liedje is een smaakvolle cover van The Boxtops, die er al in 1967 een top 3 hit mee wisten te scoren. Ook Joe Cocker nam het nummer succesvol op, in 1970. Bojoura begon haar loopbaan als zangeres van liedjes geschreven door George Kooymans (haar ontdekker) van The Golden Earrings. Hij had destijds zangles gekregen van de moeder van Bojoura, de muziekpedagoge en voormalig opera zangeres Dany Zonewa.

De naam Bojoura is verbasterd Bulgaars voor pioenroos.  De zangeres krijgt een mysterieus imago aangemeten. Met dit imago schrijft George Kooymans (met Rinus Gerritsen) voor haar het nummer ‘Everybody’s Day’ dat meteen een hit wordt. Ook met de opvolger ‘Dream Man’ doet Bojoura goede zaken.  Het duo Kooymans/Gerritsen leveren ook de meeste songs af voor Bojoura’s debuutalbum ‘Night Flight Night Sight’. Bojoura groeit uit tot populaire zangeres en haar platen worden ook in andere Europese landen met succes uitgebracht,  waaronder Duitsland, Frankrijk, Zweden en Portugal.

Ook presenteerde zij in 1967-1968, het AVRO-tv-programma ‘Vjoew’, dat zich richtte op jongeren. In 1969 bereikte ze haar grootste hit tot dan toe met haar uitvoering van ‘Frank Mills’ uit de musical ‘Hair’. Dit nummer behaalt de 6e plaats in de Veronica Top Veertig. Maar na haar single ‘If It’s Tuesday This Must Be Belgium’ zakt de populariteit langzaam in. Maar met ‘The Letter’ in 1974 is Bojoura weer helemaal terug. Ze belandt met de single op de 14e plaats in de Veronica Top veertig. Helaas was de opleving tijdelijk, want de singles die ze daarna uitbrengt, zoals ‘Another Suitcase In Another Hall’ uit de musical Evita, blijken geen succes.

 
Translate »
Share This