• Twitter
  • Facebook
Foto: Wikipedia

Vandaag viert Bob Seger zijn 77e verjaardag. Gefeliciteerd! De Amerikaan is bekend als rockzanger en songwriter. Vooral in zijn eigen land was hij erg populair. Daar schreef hij maar liefst 19 hits op zijn naam, samen met de Silver Bullit band.  Zo behaalde hij een nummer 1 hit in de Billboard Hot 100 met het nummer ‘Shakedown’, zijn bijdrage aan de Eddie Murphy film Beverly Hills Cop II.  Zeven songs van hem behaalden in Amerika de top tien. In Nederland was het succes een stuk bescheidener: ‘Still The Same’ en ‘Fire Lake’ werden zijn enige hits in de Nederlandse Top Veertig.

Seger, actief in de muziek sinds 1961, speelde vanaf 1975/1976 vrijwel altijd met The Silver Bullet Band als begeleidingsband. Zijn bestverkochte studioalbum is ‘Against The Wind’, dat op nummer één kwam in de Billboard Album Top 200 en werd beloond met twee Grammy’s. Aan de single ‘Fire Lake’ van dat album werkten Glenn Frey, Don Henley en Timothy Schmit van Eagles mee. Andere bekende nummers van Seger zijn ‘Main Street’, ‘Night Moves’, ‘We’ve Got Tonight’ en ‘Shakedown’.

Verschillende artiesten hebben Bob Seger-klassiekers gecoverd o.a. Thin Lizzy (‘Rosalie’), Kenny Rogers en Dolly Parton (‘We’ve Got Tonight’) en Metallica (‘Turn The Page’). Zijn laatste studioalbum maakte Bob Seger in 2017: ‘I knew you when’.

 
Translate »
Share This