• Twitter
  • Facebook

Credits: Adam Freese, Wikipedia

Vandaag openen we wederom de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Maar ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022.

In de Kluis pakken we vandaag een singel op van Bob Seger. De Amerikaanse rockzanger en songwriter is vooral in zijn eigen land populair. Daar schreef hij maar liefst 19 hits op zijn naam, samen met de Silver Bullit band.  Zo behaalde hij een nummer 1 hit in de Billboard Hot 100 met het nummer ‘Shakedown’, zijn bijdrage aan de Eddie Murphy film Beverly Hills Cop II.  Zeven songs van hem behaalden in Amerika de top tien. In Nederland was het succes een stuk bescheidener: ‘Still The Same’ en ‘Fire Lake’ werden zijn enige hits in de Nederlandse Top Veertig.

Seger, actief in de muziek sinds 1961, speelde vanaf 1975/1976 vrijwel altijd met The Silver Bullet Band als begeleidingsband. Zijn bestverkochte studioalbum is ‘Against The Wind’, dat op nummer één kwam in de Billboard Album Top 200 en werd beloond met twee Grammy’s. De titelsong ‘Against the wind’, met backing vocals van Eagles frontman Glenn Frey, behaalde de 5e plaats in de Billboard Hot 100. Een notering in de Nederlandse Top Veertig zat er niet. Het bleef bij vijf weken Tipparade in 1980.

 
Translate »
Share This