• Twitter
  • Facebook

Credits: AVRO, Beeld en Geluid

Bob Luiten, bassist van The Buffoons is overleden. Dat gebeurde al op 4 april, maar het verdrietige nieuws werd pas na zijn begrafenis naar buiten gebracht. Bob behoorde tot de leden van het eerste uur van The Buffoons. De band werd succesvol dankzij hun zoetgevooisde close harmony vocalen. Dat hoor je o.a. op hun singels ‘Tomorrow Is Another Day’, ‘It’s The End’ en ‘Sister Theresa’ waren grote hits.

Eind jaren zestig mochten de mannen van The Buffoons zelfs op audiëntie bij John Lennon en Yoko Ono tijdens hun historische verblijf in het Amsterdamse Hilton Hotel. 1969 was het jaar dat het tij van de band uit Enschede leek te keren. De singels van The Buffoons haalden de hitlijsten niet meer. Benny de Groot (toetsen, zang) werd vervangen door Jack van Rossum. Binnen een jaar werden ook Maarten Assink (drums) en Bob Luiten vervangen. In 1973 zou de band nog éénmaal vlammen met drie hits op een rij, maar dat was zonder Bob Luiten.

Na zijn muzikale carrière maakte Luiten een bijzondere carrière switch:  hij werd exploitant van de oudste seksclub van Twente: Bar ‘t Oude Haasje, tussen Haaksbergen en Enschede.  Bob kwakkelde al langere tijd met zijn gezondheid. Hij werd 80 jaar en is in besloten kring begraven 🕯.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This