Op 25 februari 1978 debuteert Blondie in de Nederlandse Top Veertig met ‘Denis, Denis’. Het was de eerste hit van de groep. Kern van Blondie was Deborah Harry en Chris Stein, met wie ze een setje vormde. Ze richtten eerder, in 1974,  de band Angel & The Snakes, een naam die al snel werd gewijzigd naar Blondie. Ze ontleenden de naam aan een Amerikaans stripfiguur, waar Debby Harry wel wat op leek. De band werd één van de succesvolste Amerikaanse new wave bands.

“Wij waren tegen het idee dat alleen de Eagles of Chicago goede muziek maakten”, aldus Debby Harry. Hun eerste succes boekten ze in 1976 met “In The Flesh”, afkomstig van hun debuutalbum. Een dik jaar later brak Blondie door via Top Pop, waar ze optraden met “Denis, Denis”. Een maand later, in maart, stond Blondie op nummer 1 in de Nederlandse Top Veertig.

Het nummer was origineel van de Amerikaanse doowopgroep Randy & The Rainbows en werd in 1963 uitgebracht op single. Maar dan wel als ‘Denise’. Het werd geschreven door Neil Levenson en was geïnspireerd door zijn jeugdvriendin Denise Lefrak.  De originele versie behaalde de tiende plaats in Amerika. De versie van Blondie deed daar echter niets. Dat veranderde een jaar later, bij de release van ‘Heart Of Glass’. Check Hitzound ook op Facebook.

 
Translate »
Share This