• Twitter
  • Facebook

Credits: BR Music

Terug naar 1 april, maar dan in 1967! Op deze dag  komen de Bee Gees binnen in de Veronica Top 40 met ‘Spicks & Specks’. Het nummer was geschreven door Barry Gibb en was de titelsong van hun LP. Het nummer werd opgenomen in Australië, waar de familie Gibb in 1958 naar toe was geëmigreerd. Oorspronkelijk speelden de broers samen als ‘the Rattlesnakes’, later werd dat ‘Wee Johnny Hayes & the Bluecats’ en onder die naam werden ze geïntroduceerd bij DJ Bill Gates. Dat gebeurde door Bill Goode, nadat hij hen aan het werk zag in Australië. Bill Gates bedacht de naam “Bee Gees”.

Het was de bedoeling van de familie Gibb, die op dat moment al 9 jaren verbleef in Australië, het nummer ‘Spicks & Specks’ uit te brengen als hun laatste Australische singel. De Bee Gees hadden in Australië al elf singels uitgebracht en hadden het gevoel, dat ze niet echt vooruitgang boekten, en dachten erover na om terug te gaan naar Engeland.  ‘Spicks And Specks’ werd opgenomen in juni 1966 in St. Clair Studio en werd uitgebracht in Australië op het Spin-label. Het nummer werd hun eerste hit in Australië en stond er binnen no time in de top vijf. In Nieuw-Zeeland behaalt het nummer zelfs de eerste plaats.

Maar wanneer eind 1966 ‘Spicks And Specks’ niet alleen in Australië, maar ook in Europa een hit wordt, besluit vader Gibb dat het nu de tijd is om met zijn gezin terug te keren naar Engeland. Robert Stigwood, die The Bee Gees in Australië had ontdekt, neemt hen vervolgens onder contract. ‘Spicks & Specks’ wordt de eerste hit voor de Bee Gees in Nederland en bereikt de 2e plaats in de Veronica Top 40.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This