• Twitter
  • Facebook
Foto: NBC Television, Wikipedia

Op 7 oktober, maar dan in 1967, komen de Bee Gees binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Massachusets’.  Het nummer werd geschreven door de broers Robin, Maurice en Barry Gibb zelf. Niet dat ze daar ooit geweest waren, overigens, maar het klonk zo lekker. Robin Gibb: “We have never been there but we loved the word and there is always something magic about American place names. It only works with British names if you do it as a folk song. Roger Whittaker did that with ‘Durham Town.'”

‘Massachusets’ was de eerste Bee Gees-single waarop de Robin Gibb de lead zong. Eigenlijk was het nummer bedoeld voor The Seekers. Zij waren een aantal jaren eerder vanuit Australië naar Engeland verhuisd en golden als een voorbeeld voor de Bee Gees. Gelukkig lukte het de Bee Gees niet contact te leggen met The Seekers, zodat ze het nummer dan maar zelf opnamen.  Vlak na de opnames van het nummer bekende de beroemde Beatles manager Brian Epstein aan Maurice Gibb dat hij ‘Massachusetts’ prachtig vindt en dat het volgens hem een enorme zomer hit zal worden. Het waren de laatste woorden die Brian Epstein tegen hem zou spreken. Enkele dagen later zou Epstein overleiden aan een overdosis.

‘Massachusets’ werd de eerste nummer 1 hit voor de Bee Gees in Engeland.  Zo ook in Nederland, waar het nummer op de eerste plaats prijkte van de Veronica Top Veertig. ‘Massachusets’ inspireerde Werner Theunissen tot het schrijven van het lied ‘Mississippi’ waarmee de Nederlandse band Pussycat in het midden van de jaren zeventig een wereldhit had.

 
Translate »
Share This