• Twitter
  • Facebook

Credits: GraceKelly, Wikipedia

Bassist Chris Cross is op 71-jarige leeftijd overleden. De Britse muzikant was vooral bekend van de band Ultravox. Frontman Midge Ure maakte het overlijden van Cross bekend.  In een bericht op Instagram noemt Ure de bassist “de lijm die de band bij elkaar hield”. “We werkten samen, speelden samen, maakten samen muziek en regisseerden video’s. We waren meteen vrienden en Ultravox-kameraden”, aldus Midge Ure.

Chris Cross schreef mee aan het nummer ‘Vienna’, waarmee Ultravox in 1981 een nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. De song was geïnspireerd op de klassieke film noir The Third Man, dat zich afspeelde in een door de Tweede Wereldoorlog verwoest Wenen.  ‘Vienna’ werd behalve door Chris mede geschreven door de andere bandleden Billy Currie, Chris Cross, Warren Cann & Midge Ure. ‘Vienna’ was de titeltrack van het album van Ultravox uit 1980.

De LP deed eerst maar weinig, totdat het platenlabel Chrysalis een peperdure video liet maken voor ‘Vienna’. Deze clip werd vrijwel onmiddellijk opgepikt en gaf het noodzakelijke duwtje naar de hitlijsten. Tot dan toe was ‘Vienna’ de duurst gemaakte clip en het leverde Ultravox een wereldwijde hit op. Ook het album werd alsnog een groot succes en bereikte in Nederland de eerste plaats in de albumlijst.  In 1984 leverde de groep met het nummer ‘Dancing With Tears in My Eyes’ wederm een top tien hit op in de Nederlandse hitlijst.

Bassist Chris Allen, zoals hij in het echt heette, is volgens bronnen die The Independent al op 25 maart overleden. Maar het nieuws is pas deze week met het publiek gedeeld.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This