Ambachtsmuziek, wat is dat nou eigenlijk? Bakersongs, pseudoniem van Ruud Bakker, legt het met ‘Words / In A Dream’ haarfijn uit. Bijna achteloos schotelt de Utrechtse songwriter zijn luisteraars de ene na de andere songwriterparel voor op zijn nieuwe album, dat op 23 februari uitkomt via King Forward Records. De eerste single INSOMNIA is voor Bakersongs één van de meest bijzondere nummers van het album: “Er is veelvuldig gebruikt gemaakt van samples en extreme geluidseffecten om een wat “unheimische” sfeer te creëren. Elementen waar ik eerder minder mee bezig was, maar voor dit nummer heel natuurlijk aanvoelden. Ik heb, niet alleen door het vaderschap, redelijk wat periodes waarin ik slecht slaap. In dit nummer probeer ik de sfeer te creëren die zich op dat moment in mijn gedachten afspeelt”.

 

 

 
Translate »
Share This