Op 21 februari 1970 kwam ‘Come and get it’ van Badfinger binnen in de Daverende Dertig. De Britse groep kwam voor uit The Iveys.  De mannen werden in 1968 ontdekt door Mal Evans, een medewerker van The Beatles’ Apple Records.  Nadat John Lennon, Paul McCartney en George Harrison enkele demo’s gehoord hadden, werd een contract getekend bij het label.  Met de eerste single ‘Maybe tomorrow’ behaalden ze de Bilboard Hot 100.

Er verscheen ook een gelijknamig album, maar dat werd zonder verklaring van Apple alleen in Italië, West-Duitsland en Japan en niet in Engeland en Amerika uitgebracht. Zeven van twaalf nummers kwamen later wel op ‘Magic Christian music’, hun eerste album onder de naam Badfinger, te staan.

Badfinger voelde zich door Apple anno 1969 niet geheel serieus genomen. Dat lieten de heren blijken in verschillende interviews. Paul McCartney reageert meteen en schrijft voor Badinger de single ‘Come and get it’. Deze track belandde ook op de soundtrack van de film The magic Christian. Het nummer behaalt de top tien van Amerika. Ook in Nederland werd het een hit. Maar hoger dan de 21e plaats in de Daverende Dertig kwam het nummer niet.

 
Translate »
Share This