• Twitter
  • Facebook

Credits: Swan Song Records, Wikipedia

Vandaag openen we de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Maar ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022. Alle platen checken? Op naar de Spotify playlist!

Paul Rodgers: zegt die naam je iets? Je zou de Britse zanger kunnen kennen van bands zoals Free, Bad Company tot zijn samenwerking met Queen + Paul Rodgers.  We nemen eerst een duik terug naar 1968. Dat was het jaar waarop Paul zijn debuut maakte als zanger/songwriter van de band Free. Twee jaar later brak deze band door in Nederland met de hit ‘All Right Now’.  Met deze rocktrack scoorde de groep niet alleen een Alarmschijf, maar ook de 9e plaats in de Veronica Top Veertig. Ook ‘Wishing Well’ is een classic van Free.

Na het succes van Free kwam Rodgers in een ander succesvolle band terecht: Bad Company. Behalve uit Paul Rodgers (zang) en Simon Kirke (drums) van voorheen Free, bestond de hardrock groep uit Mick Ralphs (gitaar) van Mott the Hoople en Boz Burrell (basgitaar, overleden 2006) van King Crimson. Bad Company kende internationaal vooral grote successen in de seventies.  Maar niet in Nederland. Vier singles haalden de Tipparade, maar daar bleef het bij! Zoals het nummer ‘Can’t Get Enough’. Toch groeide deze single uit tot een van de populairste nummers van Bad Company. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 kwam de single tot de vijfde plaats, terwijl het in Canada de grootste hit werd met een derde positie. In Nederland bleef ‘Can’t get enough’  steken tot de achtste plaats in de Tipparade.

 
Translate »
Share This