Vandaag viert Anny Schilder haar 61e verjaardag. Gefeliciteerd! De Volendamse zangeres was verantwoordelijk voor een belangrijk deel van het succes van de band BZN. Tegenwoordig is ze vooral bekend als helft van het duo Jan (Jan Keizer, BZN`s voormalige zanger) en Anny. In 1976 werd zij gevraagd door drummer Jack Veerman als zangeres. Hij herinnerde zich haar als meisje achter een viskraam dat goed kon zingen. Na een kleine auditie bleek dat zij eigenlijk niet durfde. Maar na lang aanhouden praatte Veerman haar om. ‘Mon Amour’ werd de eerste hit poging en wat voor één!

Met ‘Mon Amour’ sloeg BZN een heel andere weg in. Voorheen maakte de band vooral rock georiënteerde muziek, dat matig aansloeg. Maar met Anny en ‘Mon Amour’ veranderde alles. Het nummer versloeg de Zweedse band ABBA van de eerste plaats in de Top 40 (1976). Daarna was de trein van succes niet meer te stoppen. ‘Sevilla’, ‘Marching On’, ‘Pearly Dumm’ en ‘Just An Illusion’ was een greep uit de top 10-hits van de band. Behalve in Nederland was BZN ook populair in België, Duitsland, Roemenië en Zuid Afrika. In het laatstgenoemde land vergaarde BZN niet minder dan 9 platina platen.

Tussen 2010 en 2019 werkte Anny ook samen met Jan Keizer als duo. De samenwerking kwam in 2009 tot stand nadat beide artiesten de nummer 1 hit ‘Mon Amour’ van BZN zongen ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Mies Bouwman. De enorme respons van het publiek leverde het gelegenheidsduo op.

 

 

 
Translate »
Share This