• Twitter
  • Facebook

Ruth, Anita, Bonnie Pointer. Credits: Beeld en Geluid, Wikipedia

Anita Pointer is op 74-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd bekend gemaakt door Roger Neal, daar publicist. “We zijn diep bedroefd door het verlies van Anita. Tegelijk troosten we ons in de wetenschap dat ze nu bij haar dochter Jada en haar zussen June en Bonnie is. De hemel is een liefdevollere plek geworden met Anita”, aldus de familie. Samen met Ruth, Bonnie en June vormde Anita The Pointer Sisters. De zusters groeiden op in een domineesgezin; ze begonnen hun zangcarrière in de jaren zestig in de kerk van hun vader Elton Pointer. Thuis mochten ze alleen naar gospels luisteren; seculiere muziek werd als duivels beschouwd.

In 1969 maakten twee zusters hun zangdebuut als duo: Bonnie en haar jongste zus June. Later sloten de oudere zussen Anita en Ruth zich bij hen aan. In 1973 brachten ze samen hun eerste album uit. Met ‘Yes, we can can’ uit datzelfde jaar scoorde de groep hun eerste hit in Nederland. In 1974 kwam de groep voor het eerst naar Nederland, om op te treden bij o.a. het populaire TV programma Voor de vuist weg van Willem Duys. Vijf jaar later scoorde de groep een nummer 1 hit in de Nederlandse Top Veertig met ‘Fire’. Het was een nummer van Bruce Springsteen, die er later ook zelf nog een hit mee scoorde in een live uitvoering. Bonnie was toen al afgehaakt. Zij ging in 1978 en ging solo; ze had korte tijd een platencontract bij Motown.

Zonder Bonnie scoorden The Pointer Sisters nog vele hits als Happiness, Jump (for my love), Slow Hand en het voor de soundtrack van Beverly Hills Cop opgenomen Neutron Dance.  Anita kreeg in 1994, net als haar andere zussen, een ster op de Hollywood Walk of Fame. In 2015 stapte Anita uit de groep vanwege gezondheidsproblemen. Bonnie en June zijn eerder al overleden.

 
Translate »
Share This