Op 5 december 1981 komt ‘They don`t play our love song anymore’ van Anita Meyer nieuw binnen in de Nederlandse Top Veertig. Dit was het meest succesvolle jaar van de Rotterdamse zangeres. Deze ballad werd de opvolger van ‘Why tell me why’, waarmee Anita haar tweede nummer 1 hit scoorde in Nederland. Het wordt de best verkochte single van 1981 en het album ‘Shades Of Desire’ bereikt eveneens de eerste plaats van de albumlijst. 

Al op jonge leeftijd wist de Rotterdamse wat ze wilde worden: zangeres! Op 11 jarige leeftijd maakte ze met haar broer René haar TV debuut tijdens het legendarische TV programma Stuif Es In van Ria Bremer. Vanaf haar 13e zong ze al in achtergrondkoortjes en zo werd ze uiteindelijk een veelgevraagde achtergrondzangeres. Zoals voor Patricia Paay! Haar eerste hit succes scoorde Anita in de groep Holland, die de eenmalige single ‘Hans Brinker symphony’ (1971) uitbracht.

Producer Hans Vermeulen zag veel meer in haar zangcapaciteiten en vroeg haar in 1975 als zangeres voor de Rainbow Train. Hoewel het grote succes met deze band uitbleef, bereikte Anita in het voorjaar van 1976 solo de 1e plaats van de Top 40 met het door Hans Vermeulen geschreven “The Alternative Way”. Enkele maanden later behaalde ook “I Can Do It” de top tien. Daarna raakte de zangeres langzaam maar zeker uit het zicht van de hitparade.

In 1979 ging Rainbow Train uit elkaar en brak Anita met Hans Vermeulen. Wat nu? De zangeres ging in zee met producer Martin Duiser, die grote successen boekte met de groep Champagne en betrokken was bij het Stars on `45 project. 1981 werd hét jaar voor Anita: haar single “Why Tell Me Why” bestormde de Top 40 en verbleef 6 weken op nummer 1. Met ‘They Don’t Play Our Lovesong Anymore’ hield ze het met groot gemak succes vast. Het nummer  werd geschreven door Mike d’Abo, de voormalig zanger van Manfred Mann. ( vervanger van Paul Jones)  ‘They don`t play our lovesong anymore’ bereikte de 3e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This