Angela Groothuizen viert vandaag haar 60e verjaardag. Tegenwoordig te pas en te onpas te zien als presentatrice bij RTL, maar in het verleden vierde ze grote successen als zangeres. Haar carrière startte in 1978 bij de hardrockband Howling Hurricane, waarvoor haar oudere broer haar vroeg. Al in datzelfde jaar werd Groothuizen gevraagd om in een nieuwe Nederlandse meidengroep te komen zingen. In eerste instantie voelde ze daar nog niet zoveel voor, maar later liet ze zich toch overhalen. In 1979 werd deze meidengroep, met de naam Dolly Dots, officieel opgericht.

Angela werd de leadzangeres van de meidengroep, die razend populair werd. Al met de debuut single ‘Boys’ was het meteen raak: de single bereikte de top tien van de Nederlandse Top Veertig. Van de 27 singles bereikten er 26 een Top Veertig notering. Met ‘Love Me Just A Little Bit More’ scoorden de Dolly Dots hun enige nummer 1 hit. In 1988 viel de groep uit elkaar.

Daarna studeerde Groothuizen 3,5 jaar muziek en schreef ze liedjes voor onder andere Kinderen voor Kinderen. Ook was ze succesvol als Angela & The Rude. Achter The Ride ging Ruud Mukder schuil, die eerder succesvol was in Spargo. ‘Pressure’ en ‘Young Souls’ waren enkel van hun hits.

 

 

 
Translate »
Share This