• Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music

Na decennialang alleen een Koningin te hebben gehad, heeft het Verenigd Koninkrijk vanaf morgen officieel weer een Koning én een Koningin. King Charles III en Queen Camilla worden op 6 mei in Westminster Abbey in Londen gekroond. Voor die memorabele gelegenheid heeft de befaamde Britse componist, schrijver en musicalproducent Andrew Lloyd Webber een hymne gemaakt: ‘Make A Joyful Noise’.

De speciaal door Webber gecomponeerde muziek, waar voor de gelegenheid ook een studio-opname van werd gemaakt, wordt meteen na de kroningsceremonie digitaal en fysiek uitgebracht. En ook de audioregistratie van de ceremonie zelf is vanaf 6 mei digitaal te beluisteren. Een memorabel moment in de Britse geschiedenis, net zoals toen Queen Elizabeth II in 1953 gekroond werd. De fysieke release van de live-opname van de ceremonie verschijnt op 15 mei.

Andrew Lloyd Webber brak in 1970 door met de rockopera ‘Jezus Christ Superstar’ en schreef later ook de muziek voor wereldberoemde musicals als ‘Evita’, ‘Cats’, ‘The Phantom Of The Opera’. Het uitbrengen van ‘Make A Joyful Noise’ kan hij na zaterdag vrij letterlijk zien als de kroon op zijn werk.

 
Translate »
Share This