Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we bij Hitzound stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 14 september 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘Pretend’ van Alvin Stardust.   Dit nummer van Bernard William Jewry (zijn echte naam) was een cover en werd voor het eerst opgenomen in 1952 door Ralph Marterie. Het was destijds een instrumentaal liedje.  O.a. ook Nat King Cole en Timi Yuro namen “Pretend’ op.

Begin jaren zestig trad hij op onder de naam Shane Fenton & The Fentones. In 1973 brak hij internationaal door met de hit ‘My coo ca choo’. Met een flinke portie geluk, dat wel. Want het nummer werd in werkelijkheid opgenomen door Peter Shelley, die ‘My coo ca choo’ ook zelf had geschreven. Hij wilde het nummer uitbrengen onder de zelfbedachte artiestennaam Alvin Stardust. Toen het nummer een groot succes dreigde te worden, zat Shelley in zak en as. Het was niet zijn bedoeling om als artiest te gaan optreden.  Daarbij had hij net met Michael het label Levy Magnet Records opgericht. Het ontbrak `m aan tijd.

Wat nu? Uiteindelijk bedacht Shelley dat hij een “gezicht” zocht om de single verder te promoten. Zo kwam hij terecht bij Bernard William Jewry. Dat promoten, dat kon de nieuwbakken Stardust best aardig. In Australië  stond ‘My coo ca choo’ zeven weken op nummer 1. Na een paar kleine hitjes (Red dress en You, you, you) werd ‘Pretend’ de klapper. Het nummer, geschreven door Lew Douglas, Cliff Parman & Frank Lavere behaalde de 1e plaats in de Nederlandse Top Veertig.  Stardust overleed in oktober 2014, enkele weken nadat er uitgezaaide prostaatkanker bij hem was geconstateerd. Hij werd 72 jaar.

 
Translate »
Share This