De Godfather of shock rock viert vandaag zijn verjaardag! Vandaag is Alice Cooper 73 jaar geworden. Hij brak in 1971 door met The Alice Cooper band, waarvan hij de zanger was. Met ‘I’m Eighteen’ en ‘The Ballad Of Dwight Fry’ leverde de groep zijn eerste visitekaartjes af. Met het succesvolle album ‘Billion Dollar Babies’ (1973), nummer 1 in zowel Amerika als Engeland, werd Alice Cooper zelfs even de grootste rockband ter wereld.

‘Elected’, ‘School`s Out’, ‘Hello Hurray’, ‘Non More Mr.Nice Guy’ en “Halo Of Flies’ zijn zomaar een aantal songs waarmee de band grote hits wist te scoren in de Veronica Top Veertig. De profetische single ‘Teenage Lament ‘74’ werd hun zwanenzang. In 1974 ging Alice Cooper namelijk solo. Hij behield daarbij zijn naam; de groep moest op zoek naar een andere. Succesvol bleek Alice aanvankelijk niet, hoewel hij behoorlijk productief was. Niet alleen in het maken van platen, maar ook in het consumeren van alcohol.

In 1977 was zijn drinkpatroon over gegaan naar alcoholisme en belandde hij uiteindelijk in een kliniek in New York. Over zijn ervaringen in de afkickkliniek schreef hij o.a. samen met Bernie Taupin (tekstschrijver van Elton John) het album ‘From The Inside’. Het leverde hem niet alleen de internationale hit ‘How You Gonna See Me Now’ op, maar ook een dik compliment van Bob Dylan, die liet weten dat hij “Alice Cooper een ondergewaardeerde songwriter” vond. In 1989 wist Cooper opnieuw wereldwijd te scoren met de single ‘Poison’ , gevolgd door ‘Hey stoopid’ (1991). In 2011 trad de originele band toe tot de Rock and Roll Hall of Fame. Op 26 februari komt zijn nieuwe album ‘Detroit stories’ uit.

 
Translate »
Share This