• Twitter
  • Facebook
Credits: Hunter-Desportes-Wikipedia

Op 17 maart, maar dan in 1973, komt Alice Cooper binnen in de Veronica Top Veertig met ‘Hello Hurray’.  Het nummer werd vijf jaar eerder geschreven door Rolf Kempf en Judy Collins nam het in dat jaar voor het eerst op.  De uit Toronto afkomstige folkzanger Rolf Kempf bleef in 1968 na een tournee achter in Los Angeles. Zijn gitaar was gestolen en zijn band keerde zonder hem terug naar Canada. Hij woonde in Laurel Canyon, een buurt waar veel muzikanten en kunstenaars uit de hippiecultuur leefden. Hier schreef hij het liedje ‘Hello Hurray’.  

Judy Collins (vooral bekend van het nummer ‘Send in the clowns’) woonde indertijd ook in Laurel Canyon. Ze werkte aan een nieuw album toen ze Kempf ontmoette en zijn liedje hoorde. Ze nam het op voor haar album ‘Who Knows Where the Time Goes’, dat in november 1968 werd uitgegeven.

Alice Cooper leerde ‘Hello Hooray’ kennen via zijn producer, Bob Ezrin, die Kempf op een feestje in Toronto had ontmoet. Cooper nam het op voor zijn album ‘Billion Dollar Babies’. Hij gebruikte het liedje — waarvan de tekst met de kreten “Hello! Hurray! Let the show begin. I’ve been ready.” begint — als openingsnummer van de elpee en ook tijdens zijn tournee bracht hij het vaak als eerste ten gehore. Het nummer paste Alice Cooper, met een voorliefde voor theater en musical, helemaal. Zijn voorliefde komt dan ook naar voren in zijn theatrale optredens. De band introduceert zo het muziektheater in de hardrock. ‘Hello Hurray’ behaalde zowel in Engeland als Nederland de 6e plaats.

 
Translate »
Share This