Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start. Elke dag staan we bij Hitzound stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, dat met De Avond Spits één van de meest legendarische radioprogramma`s was op de Nederlandse radio. Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 15 maart 1982 viel de keuze van Frits Spits op ‘Classic’ van Adrian Gurvitz.  De liefde voor muziek deelde hij met zijn vader, maar dan net op een andere manier. Pa Gurvitz was vroeger de tourmanager van Cliff Richard & The Shadows.

Voordat Adrian succes kende als songwriter, speelde hij al in drie verschillende bandjes: The Gun, Three Man Army en The Baker Gurvitz Army. Met de eerst genoemde groep behaalde hij ook nog een hitje in Nederland: ‘Race with the the devil’. The Gun maakte dit plaatje in 1968. Niemand minder dan Jimi Hendrix speelde de riff van het nummer tijdens zijn nummer ‘Machine Gun’ op het Isle of Wight Festival in 1970.  ‘Race with the Devil’ is later o.a. gecoverd door Judas Priest.

Als solo zanger werd ‘Classic’ van Adrian Gurvitz een top tien succes in Engeland. Ook in Australië werd deze ballad een behoorlijk groot succes.  Helaas niet in Nederland, ondanks de airplay van Frits Spits.  Maar een optreden bij Top Pop; dat gelukkig dan nog wel!

 
Translate »
Share This