• Twitter
  • Facebook

Credits: Epic

Terug naar 6 juni, maar dan in 1981! Op deze dag kwam ‘Stand and deliver’ van Adam & the Ants binnen in de Nederlandse Top 40.  De kreet ‘Stand And Deliver’ werd vooral in de 18e eeuw gebruikt door struikrovers die koetsen met rijke buit overvielen. Het nummer schreef frontman Adam Ant samen met Marco Pirroni en het was te vinden op de LP ‘Prince charming’.

Adam richtte in 1975 zijn eigen band, The B-Sides op en trouwde hij met zijn medestudente Carol Mills van de Schools of Art. In de beginperiode van zijn carrière werkte Adam, naast het spelen in een bandje, ook als illustrator van erotische tekeningen. De combinatie van muziek en kunst brak hem echter op en hij ontwikkelde anorexia nervosa. Na een zelfmoordpoging werd hij psychiatrisch behandeld. Op dezelfde voet verder gaan was onmogelijk.

Hij maakte de keuze om zich helemaal te focussen op de muziek en zo werd hij de frontman van Adam & The Ants. In 1980 werd de band gecontracteerd door het label SBS en leverden ze in 1980 het album ‘Kings of the Wild Frontier’ af. Deze slaat verrassend goed aan en werd een internationaal succes. ‘Stand and deliver’ werd in Engeland hun eerste nummer 1 hit. Alleen al in Engeland werde er meer dan een miljoen singels verkocht van ‘Stand and deiver’. Ook de songs ‘Prince Charming’, en ‘Ant Rap’ van datzelfde album bereikten de 1e plaats van de Britse hitparade.

‘Stand and deliver’ werd uitgeroepen tot Steunplaat van Frits Spits. Het werd de grootste hit van Adam & the Ants en behaalde de 8e plaats in de Nederlandse Top 40.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This