Terug naar de begindagen van ABBA. Op 21 december 1974 komt de Zweedse groep nieuw binnen in de Nationale Hitparade met ‘Honey honey’. Het was de opvolger van het ‘Waterloo’, waarmee de groep eerder dat jaar het Eurovisie Songfestival won in het Britse Brighton. Gigliola Cinquetti en Mouth & MacNeal hadden het nakijken. ‘Honey honey’ was geschreven door Björn Ulvaeus, Benny Andersson én Stig Anderson. “I remember that Agnethaand I tried to sound a little sexy when we recorded the vocals”, herinnert Frida zich. “I`m not sure that we succeeded”.

Het nummer werd zowel in het Engels als het Zweeds opgenomen. Dit was het laatste nummer van ABBA waarmee dat gebeurde. De Zweedse versie is terug te vinden als B-kant op de Zweedse uitgave van de single ‘Waterloo’.

Omdat platenfirma Epic Records de single ‘Honey Honey’ niet in Engeland wilde uitbrengen, werd het gecoverd door de groep Sweet Dreams die er alsnog een top 10-hit mee scoorde. Het zag er allemaal wat bedenkelijk uit met het succes van ‘Honey, honey’, want het bleef in Nederland steken op de 17e plaats in de Nationale Hitparade. Het zoveelste bewijs dat het winnen van een Eurovisie Songfestival geen garantie voor een carrière zou blijken te zijn. Daar zou ABBA een jaar later internationaal korte metten mee maken.

Ondertussen bereikte ‘Honey honey’ wel de 2e plaats in Duitsland en in Oostenrijk was een 4e plaats in de charts ook zo slecht nog niet.  In Nederland was Hasta mañana de B-kant van de single. Het is de laatste single waarvan ze geen muziekvideo hebben gemaakt. Er zijn wel opnamen bewaard gebleven van optredens, waar ze het nummer ten gehore gaven.

 
Translate »
Share This