• Twitter
  • Facebook
Credits: ABBAreleases.net, Polydor, Wikipedia

Deze week in 1980 verscheen, wat één van ABBA’s meest geliefde nummers ‘Happy New Year’ zou worden. Wat is een betere manier om dit te vieren dan om de officiële lyric video te bekijken die vorige week in première ging! ‘Happy new year’ was afkomstig van ABBA’s 7e studioalbum ‘Super trouper’. Het nummer verscheen in 1980 alleen op single in Japan, Portugal en Brazilië. In Nederland gebeurde dat pas in 1999. Het nummer groeide uit tot één van de populairste kerst/oud en nieuw-nummers en staat rond de feestdagen op high rotation bij vele radiostations.

De werktitel van het nummer was ‘Daddy Don’t Get Drunk on Christmas Day’, maar de schrijvers Benny Andersson en Björn Ulvaeus bedachten zich. Het werd ‘Happy new year’. De twee mannen schreven de song tijdens een werkvakantie in Barbados. Het nummer begon eigenlijk als een idee voor een musical. Het complot zou draaien rond oudejaarsavond, een gedachte die Björn en Benny in het vliegtuig naar het eiland, in het hoofd kregen. Op Barbados kwamen ze de komiek John Cleese tegen en vroegen hem, of hij interesse had om een ​​manuscript te schrijven van hun idee. Toen Cleese het voorstel afwees, Lieten Björn en Benny het idee van het maken van een musical vallen.

In Spanje werd het nummer ‘Happy New Year’ uitgebracht onder de Spaanse titel ‘Felicidad’ en werd zo in Spaanssprekende landen een hit!

 
Translate »
Share This