Bijna 700.000 kijkers zagen vrijdagavond het muziekprogramma ABBA Forever en dat maakte het tot de meest bekeken programma op NPO 3. Behalve de grote hits van het Zweedse viertal was er o.a. ook aandacht voor de musicals Chess en Mama Mia. Opvallend genoeg werd er niets gezegd over de mogelijke comeback van Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid. Want ABBA heeft twee gloednieuwe singles klaarliggen: de ballad ‘I Still Have Faith In You’ en het uptempo nummer ‘Don`t Shut Me Down’. Wanneer de singles dan gaan uitkomen? Björn zegt tegenover de BBC dat de nieuwe nummers écht zullen worden uitgebracht: “Volgend jaar, absoluut. Dat kan ik met de hand op het hart zeggen. Maar ik ga geen datum noemen”, aldus Ulvaeus.

De vertraging heeft zeer waarschijnlijk te maken met de digitale avatars van de bandleden, die ontwikkeld worden voor de special ABBA-Avatartour, een ‘digitale tour’, met hologrammen die gebaseerd zijn op hoe het Zweedse viertal er in de seventies uitzag. Volgens Björn blijkt het voltooien van de hologrammen voor de film ‘extreem lang duurt en dat de lancering nu al te vaak vooruit is geschoven’.

ABBA is nog altijd één van de meest succesvolle bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal). De groep met Björn Ulvaeus (gitaar en zang), Anni-Frid Lyngstad (73, zang), Agnetha Fältskog (68, zang) en Benny Andersson (piano en zang) brak in 1973 door in Nederland met ‘Ring, Ring’. Met dit nummer strandden ze nog in de voorrondes van het Nationale Songfestival van Zweden, maar in 1974 was het raak met ‘Waterloo’, waarmee ze in Engeland het Songfestival wonnen met het meest legendarische nummer die het festival kent in zijn lange geschiedenis.

 

 

 
Translate »
Share This