We naderen het einde van het jaar 2016! Voor het eerst stelt de redactie van Hitzound de Top 100 samen van de beste tracks van dit jaar. Vanaf 20 december ruimen we tien dagen in om de lijst aan je bekend te maken. Na de nummers 100 tot en met 51 maken we vandaag op 1e Kerstdag de nummers 50 tot en met 41 bekend. Wil je de Top 100 van 2016 ontvangen per mail? Stuur dan een berichtje naar Hitzound.

 

50 Walking On Cars – Speeding Cars

Ze startten als vijf schoolvrienden en vormden zes jaar terug de Ierse band Walking On Cars. Dit jaar verscheen pas hun debuutalbum “Everything This Way”, waarvan SPEEDING CARS in Nederland wordt opgepikt. Het nummer wordt alarmschijf op 538 en behaalt de 23e plaats. In de zomer is CATCH ME IF YOU CAN de opvolger, die echter zal struikelen in de tipparade.

 

 

49 Sjors van der Panne & Monique Klemann – Pastorale

Dit moet je durven! Een remake maken van de klassieker van de legendarische Ramses Shaffy en zangeres en actrice Liesbeth List. Het gaat om PASTORALE. Het nummer werd in 1969 geschreven door Lennaert Nijgh en de muziek is van Boudewijn de Groot. Het bereikte de 3e plaats in de Top 40 en werd op 15 oktober verkozen tot het mooiste nummer van “de Lage Landen” door de luisteraars van Radio 1 en de Nederlandse zender NPO Radio 5. Aan de nieuwe versie van Sjors van der Panne werkt Monique Klemann mee. Geslaagde nieuwe versie!

 

 

48 Causes – This Sinking Ship

THIS SINKING SHIP is afkomstig van het succesvolle debuutalbum “Under Bridges That You Built For Me” van Causes. De plaat leverde eerder al pareltjes op TEACH ME HOW TO DANCE WITH YOU (platina plaat) en WALK ON WATER. Het album is geproduceerd door Ian Grimble (Bears Den, Daughter) en werd deels in Engeland en in Nederland opgenomen. Ook de nieuwe single THIS SINKING SHIP van frontman Rupert Blackman (vocals, gitaar), Jan Schröder (gitaar), Robert Pronk (bas) en Simon Böing-Messing (drums) is een toffe track.

 

 

47 Frenna – My Love

Het gaat Frenna voor de wind. Na een paar hits dit jaar met SFB, zoals NU STA JE HIER en DANSEN OP LABANTA bracht de rapper zijn soloalbum “Geen Oog Dichtgedaan” uit, waarvan MY LOVE de eerste succesvolle single werd. De track is een samenwerking met Emms (Broederliefde). Op het moment dat zijn album uitkomt staan er ook elf singles in de Single Top 100 waaraan hij heeft meegewerkt. Wie doet hem dat na?

 

 

46 LIV – Wings Of Love

Een verrassende bijdrage in de Top 100 levert het nieuwe Zweedse collectief LIV af. In het Zweeds betekent dat “leven”. Titel van het nummer, waarmee ze in de Top 100 scoren is WINGS OF LOVE. De band bestaat uit Lykke Li (kennen we van de monsterhit I FOLLOW RIVERS), Miike Snow, Björn Yttling (van Peter, Björn and John) en Jeff Bhasker (schreef onder andere WE ARE YOUNG voor Fun). Jeff & Lykke blijken een stel te zijn (ze hebben samen een baby). De video lijkt rechtstreeks uit de sixties of seventies te komen, met naakte hippies. Lykke Li omschrijft de sound van de single als : “The love child of ABBA and Fleetwood Mac.” Oordeel zelf!

 

 

45 Ruth B – Lost Boy

Haar carrière is nog niet zo lang geleden gestart! De Canadese Ruth B plukt de vruchten van haar nummer LOST BOY, dat ooit begon als een filmpje van 6 seconden op Vine. Ze kreeg meer dan 100.000 likes en het stukje muziek werd uitgewerkt tot de single LOST BOY (2015). Toch duurde het nog een jaar voor het nummer doorsijpelde naar Nederland.

 

 

44 Dotan – Shadow Wind

Dotan is dit jaar vooral actief met zijn succesvolle 7 Layers Sessions, waarin hij zijn favoriete singer-songwriters presenteert. Gelukkig bracht Dotan dit jaar ook één single uit. SHADOW WIND heet het nummer en het werd gekozen tot het thema nummer van de Spelen. Ondanks dat het nummer Alarmschijf werd bij radio 538 werd het slechts een bescheiden hit. Jammer.

 

 

43 Chainsmokers ft. Halsey – Closer

Om het Amerikaanse DJ duo The Chainsmokers kon je niet heen dit jaar. CLOSER is hun hoogst genoteerde single in ons jaaroverzicht. Over de single, waar de Amerikaanse Halsey aan meewerkt, meldt het duo: “This is not a love song. We wrote this song, is about when you see your ex out looking all sexy do you hoop up with them, and then right after you remember all the reasons why you hate them. The tattoo’s on the cover art were drawn by hand onto the bodies… “

 

 

42 Trazom – Parle Pas Francais

Dit klinkt minder Frans dan het lijkt. De tekstschrijvers husselden een hoop Franse woorden aan elkaar en gemixt tot een lekkere zomerse track, dat werd opgepikt door radio 538 en 3FM. PARLE PAS FRANCAIS werd een echt gimmick hitje voor Trazom. Het nummer haalde de Top 40 trouwens niet.

 

 

41 Young Gun Silver Fox – Long Way Back

Wat een prachtig plaatje leverden Andy Platts en Shawn Lee dit jaar af. Ze noemen zich Young Gun Silver Fox en dit soulvolle melancholieke nummer LONG WAY BACK komt van het album “West End Coast”. Het nummer werd opgepikt door Gerard Ekdom op NPO Radio 2, die het nummer uitriep tot zijn vijf sterren track. Wij snappen dat wel.

 

 

 
Translate »
Share This