Andy McCluskey en Paul Humphreys. Twee muzikale jongens uit Liverpool die eind jaren zeventig hun gezamenlijke voorliefde voor elektronische muziek samenbundelden en een bandje vormden met de welklinkende naam Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD).

Synthesizers, keyboards en drumcomputers werden gretig ingezet voor hun creatieve ingevingen. Daar kwamen aan het begin van de jaren tachtig nummers uit voort, zoals ‘Maid Of Orleans’, ‘(Forever) Live And Die’ en ‘Talking Loud And Clear’, die hen naar de top van de internationale hitlijsten katapulteerden.

Veertig jaar later wordt hun pionierswerk voor de elektronica luister bijgezet met het uitbrengen van ‘Souvenir’. Die is verkrijgbaar als 2CD, 3LP en als een speciaal samengestelde box. Deze box bevat vijf CD’s en twee DVD’s vol beeldmateriaal van optredens bij onder andere Top Of The Pops, Later With Jules Holland en meer. Verder gaat de box gepaard met een hardcover boek, een poster en een serie prenten van het veertig jaar omvattende oeuvre van OMD.

 

 

 
Translate »
Share This